9 enostavnih zelenjadnic za vrtnarje za začetnike

9-enostavnih-zelenjadnic-za-vrtnarje-za-zacetnike

easy vegetables to grow in the home garden

V svežih letih se je vrtnarjenje začelo bolj zanimati za paro, zaradi svežih dogodkov eksplozija v vrtnarskem vrtu, ki je nikoli prej ni bilo videti. Kot samooklicani odvisnik od vrtnarjenja mi postane srčno-srčni utrip, ko sem priča drugim, ki se igrajo in se učijo o vrtnarjenju. Letos nas je več kot kdaj koli prej postavljalo vprašanja o tem, kako narediti dvorišče in enostavno zelenjavo za ljubiteljske vrtnarje.

Moja prva priporočila glede tega, kaj boste razvili na svojem zelenjavnem dvorišču je razviti tisto, kar si želite. Če izčrpate več časa za vrtnarjenje in ste prepričani v svoje spretnosti, je čas, da se oddelite in razvijete sveže obroke.

Nekatere zelenjave je bolj enostavno razviti kot druge. Umirimo pogled na v bistvu najbolj okusno zelenjavo, ki se razvije na vašem dvorišču.

9 preprostih zelenjadnic za vrtnarje za začetnike

growing peas in garden

1. Grah

Začnimo z grahom – eno izmed mnogih sveže zelenjave, ki sem jo skušal razviti. Če slučajno lahko tudi samo zaslužite otroke, želi grah biti na vašem kontrolnem seznamu za razvoj. Moji otroci ne uporabljajo kuhanega graha, razen če ga dodam v piščančjo pito, lahko pa skodelice svežega graha iz trte.

Grah je resnično enostavno razviti, saj so moji otroci tisti, ki urejajo odgovornost, zasaditev in skrb zanje. Poravnajo zimsko vreme, zato se v celoti razvijejo spomladi in jeseni. Če jih vzgajate poleti, je verjetno, tudi če prebivate nekje, ki ne zasluži vročih poletjev. Stanujemo v Ohiu in ugotovim, da so naša poletja pretopla, da bi poleti razvili grah.

Spodaj je navedenih nekaj napotkov za gojenje graha .

 • Grah želi, da se razvije strožji postopek, ker je vinska trta. Morda boste morda izčrpali rešetko, lok ali teepee.
 • Če sadite semena, ohranite položaj pravilno zaliti, dokler ne poženejo. Grah ne bo kalil v suhi zemlji.
 • Nočete graha zagnati znotraj. Namesto tega jih posadite na prostem 2-3 tedne prej od zadnjega datuma zmrzali.
 • Takoj, ko se vegetacija začne ustvarjati , obiranje dan za dnem.

growing radishes in the garden

2. Redkvice

Redkvice so podcenjena zelenjava, ki počasi pridobiva na popularnosti. So le med najzgodnejšimi zelenjadnicami, ki bi jih pravkar uspeli posaditi spomladi in med najhitrejšimi v starosti. Nekatere oblike redkvic se razvijejo tako razburljivo kot 24 dnevi – to so popolnoma tri tedne!

Redkev je še ena zelenjava, ki je za mladostnike sprejemljiva. Otroštvo je nestrpno, zato jim, ko so priča poganjkom že po nekaj dneh, prinese nekaj navdušenja nad vrtnarjenjem in jim pomaga, da ne spijo, dokler se ne razvije njihova preostala zelenjava.

Spodaj je nekaj predlogov za povečevanje redkvice .

 • Ker je redkev poševnica, ne smete zagnati semen v zaprtih prostorih, ker se ne bodo pravilno presadile. Namesto tega posejte semena na prostem 2-3 tedne (ali prej, tudi če je dobro, da si le zaslužite zaščito pred svojimi pridelki) prej kot zadnji zmrzal.
 • Udeležite se redkev, ki je pravilno zaliven; ker so pridelki za zimsko vreme, naselijo vlažno, zdaj ne razmočeno zemljo.
 • Semena so runt, zato jih je enostavno saditi preveč zaprta skupaj. Ko poženejo, rastlinstvo razredčite 3-4 centimetre narazen, da predstavite stanje korenin.
 • Če slučajno žanjete redkev, povlecite na vrhu navdiha ali izpuhnite lopato, da jih nežno odtrgate iz zemlje.

3. Bučke

Buče v poletni sezoni, podobno kot bučke, so ena v bistvu najbolj okusna zelenjava za ljubiteljske vrtnarje. Semena buč lahko morda zaženete v zaprtih prostorih, vendar se hitro razvijejo v korenine, zato jih ne zaženite šele dva tedna prej, kot bi jih radi posadili na prostem. Morda imate raje sadike ali semena posadite naravnost v zrak.

Vsi se zavedajo, da bodo bučke prekomerne. Želel bi, da bi bilo znano, da bučke odvržem na verando mojega soseda in si prizadevam. Prepričajte se, da ne zasadite ene stvari preveč zaprto za te, ker je znano, da se naselijo nad okoliško vegetacijo.

Spodaj je nekaj stvari, ki se jih je treba naučiti povečevanje vegetacije bučk .

 • vegetacija buč je težka hranilnike, zato bodite odlični, saj v tla dodate kompost prej kot sajenje.
 • Tla morajo biti pravilno odcedna. Imajo radi vlažno, a zdaj ne razmočeno zemljo, zato se jim zdi tudi, da so v položaju, ko razkrivajo sončno svetlobo.
 • Ker se bučke dobro ponašajo s hrano v večini primerov oplodijo že en mesec. Pomagal bo vaši vegetaciji ustvariti bogat izbor cvetov in plodov.

growing lettuce in the garden

4. Solata

Na svojem dvorišču lahko razvijete veliko različnih vrst solate, od listne solate do mešane zelenice in celo glavic solate. Solata je groovita vremenska rastlina, ki bi jo prav tako uspešno razvili spomladi in se spustili. Dolga pot je, da lahko poleti razvijete solato, tudi če predstavljate popoldansko barvo, da preprečite, da bi vegetacija zaradi vročine zaskočila.

Izčrpavajoče je razmetavanje naraščajoče solate. Izmislite jarke v dvorišču, vzemite semena in razredčite sadike, ko bodo velike 3-4 cm. Komaj je hladno odporen, tako da, če vaša vegetacija naleti na komaj zmrzal, to zdaj ni zdravo.

Spodaj je navedenih le nekaj napotkov za naraščajoča solata .

 • Semena zelene solate posadite 2-3 tedne prej kot zadnji zmrzal.
 • Če slučajno naletite na zmrzal , če vržete tanko odejo čez prekinitev, boste zaščitili svojo vegetacijo.
 • Ko so sadike velikosti 3-4 cm, jih razredčite na skupno 5 – centimetrov narazen. Preučite paket semen, da boste opazili priporočeni razmik.
 • Morda boste lahko sejali vsako svežo vrstico blagovne znamke dva tedna. Zdaj ne smemo saditi vse solate hkrati; setev je v večini primerov imenovana sukcesivno sajenje in vam pomaga priti do vrhunskega celotnega zaslužka v vrstici, ki je pripravljena na žetev, in ena zdaj ni daleč ležerno!

growing beans in the garden

5. Zeleni fižol

Zeleni fižol doseže v dveh raztopinah – pole in grmičevje. Pol fižol razvije strožji postopek, podoben oboku ali rešetki, grmičevje pa ustvari na velikem grmu runta 2-4 čevljev.

To zdaj ni povsem razlika.

Poljski fižol ustvari letino v celotni naraščajoči sezoni, zaradi česar je za vas bolj zapleten da nahranite svoje ljubljene. Morda imate raje nekaj tukaj in nekatere tam. Bush fižol ustvari vse svoje pridelke v samo nekaj tednih, zato je bolj enostavno ohraniti vse. Poleg tega je dobro posaditi tudi 2d vrsto fižola, ki ga boste povečali več, kot boste pripravljeni s fižolom.

Spodaj je nekaj predlogov za povečanje zelenega fižola .

 • Zeleni fižol je topel vremenskih pridelkov, tako da jih preprosto ne poskušate saditi, dokler ne mine tesnoba zaradi zmrzali.
 • Namočite fižol 14 ure prej kot sajenje. Namakanje semen pomaga stopiti zunanjo prevleko fižola, zaradi česar je bolj preprosto kalivanje.
 • Polski fižol lahko zasluži, da ga posadimo 4- 6 centimetrov narazen, toda grmičasti fižol želi biti posajen sferično 10 – 10 centimetrov narazen, saj se bo vegetacija razvila.
 • Poskrbite, da jih boste posadili v situaciji, prejme 6-8 ur sončne svetlobe.

growing scallions in the garden

6. Žrebec

Preveč ljudi se zadrži daleč od naraščajočih žrebcev, ker jim ni priča cena. Ali ste kdaj kdaj dodali žrebec svoji jedi? V ponev z maslom in kuskusom vrzite nekaj česna in žrebcev lupine – dobro je, da si prislužite tudi čudovito posodo, kum.

Žrebci se pravilno razvijejo skoraj povsod in dobro je tudi, da začnete žanjeti znotraj 24 dnevi. Nato jih lahko shranite v hladilniku za več tednov, sicer pa bodo mesece ostali na vašem dvorišču.

Spodaj je nekaj napotkov za naraščajoče žrebce !

 • Semena posejte v zaprtih prostorih 8 – tednov prej kot zadnji mraz v vaši situaciji. Poravnalo se bo 7 – 10 dni, da semena vzklijejo in poženejo
 • Posadite jih na prostem, ko mine tesnoba zaradi zmrzali. Zaslužili si bodo, če jih bomo obdržali v situaciji, ki bo deležna močne sončne svetlobe.
 • Nikoli ne sadite žrebcev na spletnem mestu, kjer gojila čebulo v starem letu.
 • V tla dodajte stotine komposta prej kot sajenje za pomoč prisotnim vitaminom, hkrati pa poveča drenažo.

cucumbers growing in the garden

7. Kumare

Tu je še ena rastlina, ki jo je v resnici enostavno razviti, zato jo večina vrtnarjev doda na dvoriščne postelje. Tudi če ne želite, da kumar dodajate solatam, je dobro, da jih ponesete tudi v domače kumarice, ki so eksponentno bolj okusne kot sveže kumare.

Lahko seme obeh semen kumar posadite naravnost na dno ali zaženete seme v zaprtih prostorih tri tedne prej, kot jih posadite na prostem. Kumare bodo zasajene takoj, ko mine tesnoba zaradi zmrzali. Bodite pozorni, to je poševnica za toplo vreme!

Spodaj je navedenih nekaj stvari, ki se jih je treba zavedati naraščajoče kumare .

 • Večina kumar si želi nekaj trše, ker trti navzven. Če jim dovolite, da se razvijejo na dnu, se poveča tesnoba zaradi bolezni, zato predstavljajte rešetko ali nobeno temo, ki si jo želite.
 • Ta vegetacija si želi biti topla, zato ohranite v situaciji, ki prejme 6-8 ur sončne svetlobe.
 • Hkrati kumare sovražijo suho zemljo – narejene so z izbiro vode – tako kumare zalivajo dan za dnem. Želijo vlažno zemljo ali pa listi hitro venejo.

swiss chard growing in the garden

8. Blitva

Predolgo sem se izogibal naraščajoči blitvi b ker verjamem, da se je razvilo izčrpavajoče. Rastlinstvo je tako čudovito; izčrpavajo se, kajne?

Napaka!

Odkril sem, da je blitva v bistvu najbolj okusne zelenice, da se razvijejo, in tako dodajo čudovite barve v obdobju, ko imate vzmetnico na dvorišču. Morda boste razkrijeli, da boste semena posejali na dvoriščno vzmetnico spomladi, 2-3 tedne prej od zadnjega zmrzali v vaši situaciji, vendar sem jih uspel povečati kot presaditve.

Spodaj je navedenih nekaj rešitev, o katerih sem se naučil za povečanje blitve .

 • Začnite semena v zaprtih prostorih 4-6 tednov prej kot sajenje na prostem. Poravnajo 7 – 14 dni, da kalijo, vendar stebla hitro gradijo svoje prijetne barve.
 • Mogoče boste razvili blitvo na območjih, ki si zaslužijo delno barvo – 4-6 ur sončne svetlobe na dan – vendar se pravilno razvijejo na močni sončni svetlobi enako pravilno.
 • Ko je vegetacija 002 – 002 palcev veliko, dobro je, da poberemo tudi zunanje liste in nato obiramo vse večjo sezono.

carrots grown in vegetable garden

9. Korenje

Nekateri vrtnarji preskakujejo naraščajoče korenje, ker se zdi preveč zapleteno, da bi ga razvili, toda modna redkvica je zelo enostavna. Korenje razvijete naravnost na dvoriščnih posteljah ali posodah. Korenje, ki povečuje zabojnike, je osupljiva možnost!

Mnogi vrtnarji se naselijo, da razvijejo korenje v posodah nad dvignjenimi gredicami. Korenje si želi proste zemlje, sčasoma pa se zemlja na vaših dvoriščnih gredicah pretvori v stisnjeno, in čeprav je dobro, da je tudi ne rahljate dovolj, je najaktualnejše povečanje korenja v posodah.

Spodaj je navedenih nekaj rešitev za naraščajoče korenje .

 • Korenje želi biti naravnost posejano na vašem dvorišču. Takoj, ko semena poženejo, boste sadike redčili, tako da boste zagotovili 3-4 centimetre med vsako rastlino.
 • Prej kot sajenje kombinirajte kompost na svoji zemlji za predstavitev vitaminov in večjo drenažo.
 • Korenje bo gojeno v delni barvi ali nežno sončna svetloba. Tako dolgo, ko dnevno prejemajo od 4-8 ur sončne svetlobe, lahko zaslužijo za pravilen razvoj.

Zaključne ideje

Če vi slučajno raje razvijate dvorišče v glavnem glavni čas, ste nagnjeni k temu, da poskušate dati prednost rastlinam, ki se pravilno razvijajo, bodo vaše ljubljene spretnosti in vam bodo lahko. Z izbiro samo enostavne zelenjave za ljubiteljske vrtnarje dobite pridelke, ki vam prinesejo uspeh že prvo leto. Letno je dobro razviti tudi bolj trdno zelenjavo, ko postanete bolj prepričani v svoje sposobnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.