Letos razvijte obsežno korenje s temi življenjskimi smernicami

letos-razvijte-obsezno-korenje-s-temi-zivljenjskimi-smernicami

Korenje !! Tako prijetno in osupljivo rastejo.

Ko sem tekel leta, je bilo korenje med kmetijstvom, ki so ga otroci najbolj cenili v obiranju. In hkrati kot odrasla oseba je ena stvar čarobna pri kopanju po tleh in izvlečenju zlato rumene ali zemeljsko škrlatne korenčke.

V našem domu sta ena izmed njih zelenjavo, ki jo lahko gojimo in požiramo vse leto. Torej posvečam kar nekaj prostora vzhajanju, kolikor toliko, da bi lahko v prihodnosti spomladi, poletni sezoni, jeseni in zaledenitvi v določenem času posredovali.

Na žalost je tudi korenje med zelenjavo, s katero se vrtnarji nagibajo k boju, ker bi bil nekoliko zapleten.

V tem besedilu, Odseval bom svoje najpreprostejše smernice, kako bi lahko bili v tej sezoni sposobni gojiti korenje za svoj vrt, da bi vas lahko pridobili na poti do vzhajanega korenčka in še pomembneje – pitje!

Kako lahko razvijemo prvovrstno korenje

Pripravite se tla

Za tiste, ki že nekaj časa spremljate moje vrtnarske dogodivščine, skoraj nedvomno vem, da svojega vrta v nobenem primeru nisem obdeloval 04 leta vrtnarjenja. Na mojem potovanju to zdaj ni najpomembnejše in zdaj ga ni lahko uresničiti, če boste potrebovali dvignjene postelje, ki jih dobim na svojem vrtu.

Toda korenje dobi zakladno zemljo, semena pa so majhna, enostavna, tako da bi v primeru, da bi potrebovali težko zemljo, biti v položaju, da bi verjetno verjetno želeli izkoristiti omejen čas za pripravo zemlje za sajenje korenja.

Najprej zapravim kopajoče vilice , da požene plevel v prostoru za sajenje. Cenim vilice za kopanje, ker mi pomagajo, da plevel izkopam s koreninami, tako da niso pridobili spodbud.

Nato zapravim široka vilica za odmik in globlje prezračevanje tal. Po tem popravim osrednjo točko za razbijanje obsežnih grud na tleh zemlje, tako da sem v položaju, da brez posevkov posadimo semena korenja.

Zgodnje sajenje

Korenje je odporno na zimo, kar nasprotuje temu, da bi bili v položaju, da bi lahko izvirali, o tem, da bi ga sejali približno štiri tedne prej kot povprečna končna zmrzal. V svojem vrtu cone 5 izviram, ko sadim korenje, ki sproži zrak okrog sredine aprila.

In če bi potrebovali nizek predor ali zimsko postavo, bi bili v položaju, da bi lahko jih posadite še prej, do 8 – tednov prej kot vaš zaključni mraz. Korence običajno sadim v svoji zimski postavi krog marca 10 letno.

Nazaj zalivanje semen

Moj najboljši nasvet za sajenje korenja je očitno, da novo posajena semena ohranjajo vlago trajno vlažno, razen če kalijo, kar lahko kupi do tri tedne. Yikes!

Ta trend popolnoma verjame v izhod in zalivanje semen vsak dan, če ne boste dobili dežja. Za tiste, ki so jih posadili v poletni sezoni in je vroče in suho, bi jih morali zalivati ​​dvakrat na dan.

Korenje je morda trmast kaljivec, toda v primeru, da jim dajte lojalne pogoje, ki jih bodo kalili.

Ena stvar, ki sem se je naučil od zasedene na kmetiji, je, da poskušam zasaditi svoj korenček prej kot pravilno ali po nevihti, ko zemlja je sladkarija in vlažna.

Znano mi je, da sem na svoj vrt zvest prej kot prihajajoča nevihta, da bi živo srebro pridobilo nekaj pridelkov ali semen v tla, da bi kupil pomoč čistih zalivanje, ki bo kmalu napredovalo!

Dodatno dobroimetje: odeja z odejo

Spomladi ponavadi vse novo zasejane gredice odejem s preprogami. Vrstna odeja je tanek bel material, ki prepušča svetlobo, vodo in zrak. Enako učinkovito ujame v omejeno količino dodatne toplote in vlage, kar je prav tisto, kar potrebujejo semena, ki so pripravljena za kalitev.

Preživljanje navadnih odej sem začel po zasedbi na zelenjavni farmi in njenem ogledu. v poke. V prihodnosti v ohlapni pomladi smo se vsi zbrali okrog vrste ohrovta, ki se je dvigal pod odejo, odkar je bil takoj zasajen. Kmet si je želel ogledati položaj spodnjih pridelkov.

Ko smo tam stali, sem opazil, da približno en pridelek ohrovta na koncu vrstice ni zgraditi pod spodnjo odejo in so ostali nepokriti za dele.

Prilagoditev med ohrovtom pod vrstico pod odejo, večjim in brez zloma žuželk, in ohrovtom, ki sproži zrak preproga, manjša z luknjami in različnimi zlomi žuželk in živali, je postala takoj dramatična! Potem sem prepričan, da bi porabil pregrinjalo na svojem vrtu.

Vedno znova sem razmišljal o tem, kako veliko boljših pridelkov spomladi raste v spodnji odeji spomladi v zimskem času domorodno podnebje. Torej, če bivate v prostoru, bi bila vzmetna dodelitev morda zimska in dolgočasna, v mislih določite ob strani odeje vašemu vrtnemu orodju.

Suhe sadike

Redke sadike korenčka, ki gredo ven v vrsto korenja in iztrgali omejeno eno sadiko, ki bi bila v vrstici morda prenatrpana. To dosežete, da zagotovite prostor za sadike, ki jim omogočite, da rastejo do mesnatega merjenja.

Vrtnarjem je zmerno boleče odtrgati miniaturne pridelke z vrtne zemlje. Upoštevajte me, se zavedam. Ampak to je nujno, če želite, da je vaše korenje zdravo in zraste do mesnatega merjenja.

Korenje, ki bi lahko bilo prenatrpano, bi se morda lahko potegovalo za prostor z ostalimi okoli njega in pridobili ne rastejo tako obsežno.

Večina paketov korenčkovega semena vas obvešča, da sejte 30 semena na čevelj, nato pa jih ob koncu, ko kalijo, olupite do 1 ”med vsako rastlino. Če se vsi kalijo, boste imeli vero, da se vrnete in se oskubite 20 od tega omejenega enega korenja na vsako nogo vrtne gredice. Aack!

Sem nagnjena k temu, da sadim svoja semena nekoliko bolj narazen, tako da ne verjamem tako dramatično v suho. Da lahko redčenja požrete ali jih pravilno odvržete v prehod ali kompostnik.

Voda in zastirka

Takoj, ko vaše korenje vzklije in učinkovito vzhaja, bodite očitni, da jim boste dali približno 1 pretok vode na teden. Na svojem vrtu želim preživeti merilnik dežja, zato začutim viden opomin o tem, koliko dežja sem dobil na svojem vrtu v tem tednu, in si pomagam pri presoji, ali pri roki rešim vodo ali ne.

Poudarjam mulčenje med vrstami korenja, da bi pritegnilo vlago in zadrževalo plevel. Čakam približno tedne, razen če se moje korenje prej dvigne in vzpodbudi, da ga mulčite.

Zasaditev nazaj!

Korenje je vrhunska zelenjava za sukcesivno sajenje. Naslednja sajenja pomenijo zasaditev zelenjave v številnih primerih v nejasnem času v prihodnosti sezone za bolj vzdržljivo oskrbo. Torej, ne popravljajte rastlinskega korenja takoj spomladi, nato pa svoj paket semen odložite.

Da lahko pridelujete vrsto ali več vsaka 2-3 tedna, razen če približno 8- tednov prej kot povprečna prva zmrzal. Tako lahko v prihodnosti sezone v določenem času dobite obilo korenja kot nadomestek pravilnega.

Na mojem vrtu cone 5 gre moja prva zasaditev korenja v mojo zimska postava okrog marca 10 in še naprej sejem znamka nedavne vrste ali dve korenja vsakič in kjer koli se počutim prostora vsakih nekaj tednov, razen do konca julija.

Kako lahko naberemo korenje

Nakup korenja med 34 – 45 dni za pridobitev neenakomernega merjenja glede na nihanje vstajaš. Resnično, da bi bili sposobni nabirati korenček, ne glede na to, kako želite. Za tiste, ki so zaklad kljub vsem dvomljivim in suhim korenčkom, zaklad, ki bi ga verjetno lahko kupili v restavraciji s poznavalci, potem pa bi jih kljub vsem prostostim lahko izkopali pri tej meritvi.

Če iščem, ali je korenje pripravljeno za obiranje, pridem na vrtno posteljo in s prstom kopljem, korenček korenček se sreča z zemljo, da bi poiskal, kako obsežna je korenčka korena.

Če se zdi zaklad, je že čas, da začnemo s spravilom, bi potegnil enega ali dva, da bi poskusil izmeriti.

Zelo enostavno je prekiniti korenje, ko ga nabiramo. Poudarjam porabo kopajočih vilic nežno zrahljajte zemljo okoli vrstic, razen če bi bili v položaju, da bi potem korenček potegnili s tal.

Za te, ki bi bili zaklad, bi morali bi bil sposoben postopoma nabirati svoje korenje, ko ste ga pripravljeni požreti. Če bodo ostali na vrtu, bodo še naprej rasli, zato bodite pozorni, da jih ne pustite predolgo tam, sicer boste pridobili pošastne korenine!

Ko so zunaj vrtne gredice, da bi bili sposobni zmanjšati vrhove, po katerih operite korenje. Ne želim jih očistiti v kuhinjskem pomivalnem koritu, ker so običajno zlepljeni v tleh.

Kot nadomestek jih dodam v plitev zaboj, ki sproži zrak s pomočjo cevi in razpršite toliko zemlje, kot da bi lahko bili prej sposobni za posredovanje, kot da bi jih pripeljali v mojo kuhinjo za temeljitejše pranje.

Oprano korenje bi jih morda lahko hranili v hladilniku v plastičnem prtljažniku … v primeru, da jih ne pojeste najprej!

Sajenje jesenskega korenja

Tudi v primeru, da nimate vere, imate dovolj prostora, da zadržite zaporedje sajenja korenja vso sezono močno poudarjam, da poskušate zasaditi jesensko korenje.

Da lahko sadite korenčkova semena, razen če približno 8 – tednov prej kot prva zmrzal. Na mojem vrtu se moje jesensko sajenje korenja običajno zgodi sredi julija. Pridelam kar nekaj čebule in česna, zato po juliju, ko jih nabiram, nekaj tega prostora rešim s korenčkom.

Cenim naraščajoče jesensko korenje, ker bo okrog na vrtu pravzaprav dolgo – celo v mojo viskozinsko ledenost. Zimsko podnebje in zmrzal jih sladijo, zato so modni pošteno.

In v jeseni ne rastejo tako živosrebrno, saj se dnevi takrat krajšajo, tako da bi bili v v položaju, da bi jih dejansko dolgo lahko pustili na vrtu, zdaj pa ne nervoze, da bodo postali velikanski.

Resnično, v večini let pustim svoje korenje v vrtne postelje, razen če zvesti prej, kot tla zmrznejo. Običajno sem na svojem vrtu v začetku decembra in kopam korenje s postopnim sneženjem.

Eno vprašanje sajenja korenja v poletni sezoni, če bivanje v vročem in / ali suhem domačem podnebju je, da si želijo omejenega dodatnega premisleka, da bi verjeli prožnosti za kalitev. Verjeli boste, da jih boste nedvomno zadrževali vlažne in dovolj vode, nedvomno dvakrat na dan.

Nazaj se spotaknite na podnebje in če je v napovedi poletna sezona deževna nevihta, poskusite posadite jih zveste prej, kot da dežuje.

Prav tako sem imel srečo, da sem na novo zasajeno dvignjeno gredico korenja zasenčil tako, da sem na celotno gredico položil deske, da je bila hladnejša in bolj vlažna. Zgornji zapis o vohunih.

Takoj, ko seme vzklije, odkupim plošče in jih vrnem v svoje odpadne lesne kope.

Kako lahko nekdo shrani

Za tiste, ki končajo z obsežno letino jesenskega korenja, bi bili v položaju, da bi jih brez težav shranili v hladilniku vso ledeno dolgo! Namerno gojim veliko več korenja, kot smo ga sposobni požreti. Ko jih naberem decembra, jih naložim v plastično prtljago in shranim v hladilniku.

Vrhove morate najprej odkupiti, preden jih shranite. In če je korenje kljub vsemu vlažnemu, bi ga lahko čez noč razgrnili na nekaterih časopisih, da se nekoliko posuši. Nato jih naložite v plastično prtljago, potegnite okoli luknjic v vrečah, da sprožite kondenzacijo, in jih poiščite na spletu na spodbudo vašega hladilnika.

Ne iščem da svoje korenje očistim prej, kot da ga shranim v skladišče, ker odpravlja voščeno zaščito na vstopnem zraku por in kože.

Toda v primeru, da ne upoštevate hipoteze o shranjevanju umazano korenje, da bi bili v položaju, da bi jih nedvomno prej pospravili, kot da bi jih udarili v hladilnik.

Da lahko vsakič zagrabite peščico korenja zaželi si malo prigrizkov in kuhanja. Svoje korenje požiramo vso ledeno dolgo. Običajno kopamo po spodbudo hladilnika, da izvlečemo prejšnjih nekaj mesecev marca ali aprila.

Preprosto okrog časa, ki ga začnem saditi v bistvu najnovejše letošnje korenje!

Najljubše vrste korenja, ki jih je treba razviti

Dosezite zdaj, ne izkoristite celotnega truda za naraščanje korenja, pravilno posadite dolgočasno staro oranžno korenje! Nedvomno so številne prednosti vzgoje vaše osebne hrane prožnost pri eksperimentiranju z izzivalnimi in občasnimi sortami.

Korenje ni nobena izjema. Napredujejo v številnih neverjetnih barvah, zakladajo rumeno, belo, škrlatno in škrlatno.

Spodaj je nekaj mojih najljubših, ki sem jih posadil skozi čas:

Vijolična in vijolična korenje

Vijolično korenje napreduje v toliko različnih odtenkih! Običajno imajo vero, da je še ena barva pomešana z zakladom bele, oranžne ali rumene barve. To korenje je vedno tako iskreno, da ga sam discipliniram za njegova osebna fotografiranja.

Skoraj preveč jih je, da bi jih požrli … skoraj !

Purple Haze korenje ima vero oranžno srce in nekaj oranžnih barv na vstopnem zraku. Dih jemajoče!

Purple Solar so nekoliko temnejše barve, vendar še vedno verjamejo, da je nekaj rumenih in oranžnih mešanih skupaj, kot da bi bili v položaju, da bi lahko iskali v zgornjem zapisu.

Sčasoma sem preizkusil raznovrstne škrlatne sorte in morda bi lahko opozoril na naslednjo :

Kozmično vijolična

Zmaj

Atomsko vijolična

Rumeni korenček

Rumena je vedno obsežna dopolnitev vašega oranžnega korenja! Običajno gojim Yellowstone .

Različne sorte zajemajo Gold Nugget in Yellowbunch .

Belo korenje

Ni precej belih sort korenja, ampak Beli saten ni razočaral v letu, ko sem ga gojil.

Oranžno korenje

Obstaja veliko oranžnih korenčkov. Moja priljubljena rast za jesen in zaledenost je Bolero .

Tudi jaz goji:

Yaya

) Napoli

Dolciva

Mešanice korenja

Za te, ki bodo v položaj, da si ne boste mislili, katere barve bi tudi zelo učinkovito iskali, zakaj zdaj ne poskusite kombinirati? Veliko semenskih podjetij ima za vas vero predmešanih sort sort!

Karnevalska mešanica

Mešanica korenčka Starburst

Harlekin mešanica

Dodelitev krade semen korenja

Za tiste, ki to berejo spomladi navidezno veste, da imajo številna semenarska podjetja vero od številnih vrst, ki jih je mogoče pripisati povišani radovednosti pri vzgajanju hrane.

Žalostno mi je, da trdim, da je med osnovnimi sortami, ki sem jih navedel v tem besedilu, med njimi tudi . Ampak, kupite srce, to ni vedno takšna izmišljotina! Sprašujem stvari, ki bi jih morda spodbudil k običajnemu dogajanju tako pozneje v tej sezoni kot poznejšo zaledenitev.

Veliko časa kupujem veliko večino svojih semen pri teh kakovostnih podjetjih (zdaj brez podpore!). Da lahko na spodnjih hiperpovezavah pridobite vse njihove sorte korenja.

Visoko seme košnje

Johnny’s Selected Semena

Botanični interesi

Da bi morda tudi na svojem zelenjavnem vrtu na Estyju pridobili semena. Vohun nekaj mojih tukaj je seznam semen .

Trudim se porabiti peletirana korenčkova semena, ko so dostopna, ker jih dobim manj zapletena za delo, za zagon pa mi pomagajo, da dobim boljši razmik. Opazujejo zaklade okroglih belih kroglic in so prekrite z glino, da jih izdelajo manj zapletene.

Razdeljevanje semen bo vzdihnilo, ali gre za peletirano seme ali ne.

Dodatni viri za dvig vašega dvorišča

Da lahko v moji
pridobite več mojih priljubljenih vrtnih daril, instrumentov, knjig in še več Amazon izložba .

Vključil sem tudi spodnji video, ki je postal takoj, ko je bil posnet na mojem vrtu . Veliko istih smernic kot to besedilo razdelim o vrhunskem sistemu za uspešno gojenje korenja.

Video je del mojega zaporedja navodil Digging Into Spring, ki je specializirano za enostavno, fantastična in urejena dejanja, za katera bi lahko kupili svoj vrt, ki lahko vso sezono dvigne obsežne rezultate. Da lahko predogled videoposnetkov iščete tukaj: Kopanje v pomlad .

Prav nič zakladnega obiranja nedavnega korenja z vašega vrta ni, da ga spravite pod cev, da ga uredite, nato pa ga zvestega pijete takrat in tam!

V tej sezoni vas podpiram, da si kupite čas, da se naučite pridelovati korenje, nato pa nekaj prostora za svoj vrt namenite eksperimentiranju z njim. Nisi se kesal!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.