Nasveti za prodajo prek spleta

Pripravili smo nekaj nasvetov za začetnike in izkušene prodajalce. Ti nasveti vam bodo pomagali hitreje prodati svoje stvari, zaslužiti več denarja za to in biti samozavestni med osebnim sestankom.

Znižajte ceno

Preverite v spletnih oglasih in dražbenih hišah artikle, kot so vaši. Ne pozabite na ceno, fizično stanje in prodajni trend. Redkejši so artikli in boljši kot so, več lahko zahtevate. Prav tako boste želeli razmisliti, kako hitro želite, da se prodajo. Cenejši artikli bodo šli hitreje.

Povej ljudem zgodbo

Poskrbite, da stranke vlagajo v to, kar prodajate. Medtem ko neposrednost deluje, lahko zabava pritegne več pozornosti, kot pričakujete. Mama je na primer hitro prodala posteljo s črto: “Moj sin je na njej spal v srednji šoli in je zdaj na fakulteti 9,5.”

Bodite napredni

Povejte strankam, kakšna so vaša pričakovanja. Se boste pogajali za ceno? Kje se lahko srečava? Ali boste izdelek dostavili ali naj vas dobijo?

Ko se enkrat odločite, jih trdno držite – še posebej, ko gre za vašo ceno. Za svoje stvari ste zapravili dober denar in nekatere varčne stranke vas bodo poskušale osebno dobiti. Ne sprejmite tega. Vsi imajo radi pogajanja o spletnih oglasih, vendar je treba spoštovati izbrano ceno.

Poznajte svoje stroške

Če nekaj pošljete po pošti, vejte, koliko je prevoz. Spakirajte, stehtajte škatlo in jo tehtajte na poštni tehtnici. Obkrožite svoje številke, ugotovite stroške pošiljanja po spletu in jih nato določite glede na pričakovano ceno.

Ne pozabite: poštna podjetja so dostavljajo po dimenzijah – mere v škatli plus teža škatle.

Če izdelek dostavite sami, ne pozabite na ceno goriva in potnih stroškov. Kupcu ponujate odlične storitve, zato si zaslužite nadomestilo.

Pakirajte stvari pravilno

Dostava? Zdaj vajo že poznate. Kakovostna valovita škatla, nekaj praznine (obožujemo mehurčke!) In ne skoparimo s pakirnim trakom.

Srečanje osebno? Olajšajte nošenje stvari (trdna škatla ali torba lahko naredi čudeže). Tako se med menjavo vse premika hitro in gladko, vaša stranka pa se bo prav tako enostavno zabavala, ko jo bo vzela s seboj.

Bodite pametni, prepričajte se

Če se osebno srečate, uporabite javne prostore, kot so kavarne in zabojniki za hrano. Nekatere policijske postaje imajo zdaj celo posebne prostore za sestanke. Prav tako je priporočljivo, da se srečate ob dnevni svetlobi in pripeljete prijatelja, če se počutite varnejše.

Nikoli ni bil boljši čas za nakup in prodajo stvari brez težav brez dodatnih stroškov ali čakanja. Z malo načrtovanja lahko odrežete stvari, ki jih ne želite, in hkrati zgradite to, kar počnete – lep bančni račun. Pridelanolokalno.si vam želi srečno prodajo!