O ideji

Že kar nekaj časa(beri; dve leti) razmišljamo o platformi, na kateri bi mesto našel sleherni slovenski kmet ( tako fizična oseba, kot tisti z registriranimi dejavnostmi), pridelovalec hrane ali pijače, kmetija, zadruga, gospodinjstvo, kmečki turizem, ponudnik dobrot, eko kmet….itn..

Vaše pridelke bo tako videlo nešteto kupcev in slovenskih gospodinj in le te bodo lahko kupili naravnost od vas, brez nepotrebnih členov v prodajni verigi ( beri; posrednikov, trgovcev).

Zakaj pridelanolokalno.si?

Ponujamo vam informacije o kmetijah, ponudnikih, pridelovalcih, kmetih z dejavnostjo, fizičnih osebah ( npr. nekomu, ki nima registrirane dejavnosti, ima pa namreč viška oz. presežek pridelka in ga želi prodati) in kupcem omogočila, da pridelek (hrano ali pijačo) kupijo naravnost od kmeta, brez nepotrebnih provizij.
Predstavljajte si, da iščete npr. domače olje, šparglje ali vino…Naša platforma je zamišljena, da vam olajša iskanje in prikaže kar največ relevantnih rezultatov.

Kupcem želimo ponuditi “preverjene ljudi iz vasi”, s katerimi boste lahko vzpostavil čvrste vezi in preko katerih boste lahko dobili svojo zdravo in lokalno pridelano hrano ali pijačo.

Majhni in lokalni pridelovalci so večinoma družine, ki skupaj od najstarejših do najmlajših članov preživijo čas v kmetijstvu, reji živali in predelavi pridobljene hrane v končne izdelke. Vložijo veliko energije, truda, ljubezni in se borijo, da bi bili konkurenčni in plodove svojega dela dostavili nam, končnim uporabnikom.

Podprimo jih tako, da kupimo njihove izdelke, jih preizkusimo in če smo v njih uživali – jih javno pohvalimo in s tem priporočimo drugim.

Gospodarstvo

Prispevamo k boljšemu prometu malih proizvajalcev, ki jim vsako naročilo pomeni izboljšanje poslovanja, plačane račune in poln želodec (veliko več kot majhen dobiček supermarketa).

Ekologija

Kupujemo hrano, ki je pridelana na ekološki način in pakirana v ekološko embalažo. Podpiramo humane pogoje pri pridelavi mesa, mleka in jajc, saj lahko izbiramo gospodarstva in kmetije, ki skrbijo za živali.

Kakovost

Pripravljamo hrano, ki je prava hrana, ne pa kombinacija vseh vrst sestavin. Z nakupom sezonskih živil se izognemo njihovi intenzivni kemični obdelavi in ​​neosebnemu okusu.

Tradicija

Tradicionalna lokalna hrana po vsem svetu izumira – z nakupom izdelkov, izdelanih po starih receptih, pomagamo ohranjati tradicijo.

Raznolikost okusov

Svoje najdražje, družino in prijatelje oskrbujemo s hrano, polno okusa in arome, ki spodbuja pomen razumevanja izvora tistega, kar je na naši mizi.