Pridelki, odporni na jelene in srne.

pridelki,-odporni-na-jelene-(ali-tolerantne-na-jelene)-za-vas-vrt

zinnias hot peppers fountain grass deer tolerant plants for garden

Če so jeleni v vašem prostoru, kot vrtnar veste, da obstaja še nekaj na povezavo med drugimi, ki občudujejo pridelke in jelene (ki poleg tega občudujejo pridelke), kot pa preprosto uživati ​​v prisotnosti teh elegantnih bitij, ko se pasejo na vaši trati. To je posledica tega, da jeleni ne prenehajo pasti na obodu trate. Pomagajo pri paši, nadaljujejo pokonci na vaših gredicah – in morda bi lahko utrpeli resne poškodbe, zlasti na mladih pridelkih ali tistih, za katere pošteno izkusijo okus.

Posevki, ki prenašajo jelene, v primerjavi s pridelki, odpornimi na jelene

Na srečo obstajajo veliko pridelkov, ki jih je treba umakniti, so bodisi odporni proti jelenom bodisi do njih strpni. Prej kot se potopimo v seznam pridelkov, ki lahko v miru nastanejo ob avtohtoni populaciji jelenov, je pomembno omeniti prilagoditev med pridelki, ki so odporni na jelene, in tistimi, ki so odporni na jelene. Preprosto zgradite, jelenjad bo nedvomno pojedla rastlino, vendar naslednja poškodba ne bo močno prizadela rastline v neugodni tehniki. Na primer, rastlina, ki je strpna z jeleni, bi bila sposobna prenesti jelenje, če rastlina hitro raste in je sposobna takoj obnoviti svoje napačno listje.

Izbrani posevki so tolerantni na jelene, ker imajo sposobnost, da shranijo zaloge hranil in vode (na primer vse absolutno najbolj razumne ploskve prek korenin ali debla). Ta izum rastline, ki je odporna na jelene, lahko živi zdravo tudi po količini izgube listja, ki je morda za celo vrsto izbranih pridelkov morda usodna. Najbolj nenehno spuščanje stotine listnih tehnik ne odpade več toliko kot par rastlinskih sposobnosti za fotosintezo – tako se pridelki hranijo. Odvečno listje je napačno postavljeno, toliko manj rastlin je sposobnih fotosinteze. Ko jelenovsko tolerantna rastlina preživi na skritih obrokih in vodi, medtem ko goji sodobno listje, jelenovo hranjenje rastline ne boli ali ogroža. Obstaja veliko različnih razlogov, zakaj bi rastlino označili za jelenovo tolerantno. Primerno smo opremili dva primera.

Posevki, odporni proti jelenom, imajo na tej strani vitalnost, da jeleni na pomembni ploskvi ne zdrobijo. Ti posevki imajo razvite obrambne mehanizme, kar zmanjšuje verjetnost, da jih bodo srne občudovale. Primeri obrambnih mehanizmov rastlin, odpornih proti jelenom, so vzhajajoči trni, ki divjim živalim pomagajo, da postanejo dovolj končni, da jih rastlinski listi pojedo, ali pa imajo preprosto okus ali vonj, ki ga jelen pridobi. Obrambni mehanizmi poljščin, odpornih na jelene, pomenijo, da jeleni nedvomno jedo rastlino, ne pa kot pridelki, odporni na jelene, ki bi jih jeleni morda morda preprosto pojedli, vendar bodo pridelki v večini primerov v stanju, da si opomorejo.

Značilnosti pridelkov, odpornih na jelene

Zdi se, da ne obstaja noben pridelek ki so 81 odstotek dokazov o jelenih. Če so jeleni dovolj lačni in je obrokov dovolj, jih bodo občudovali, karkoli drugega. Kljub temu obstaja veliko jelenov odpornih in tolerantnih poljščin, s katerimi lahko vzdržujete svoje dvorišče. Pridelki, ki lahko preživijo, ko jih jeleni jeleni, in tisti, ki jelenom ne zaslužijo, da bi se prehranjevali pod enakimi prejšnjimi okoliščinami, imajo v večini primerov eno izmed lastnosti, ki smo jih navedli spodaj. Te kazalce lahko izčrpate, da boste lahko razkrili, ali je rastlina, ki je niste naučili kock ali ne, vendar vas boli, da jo jedo ali ne, več. Pridelke z eno ali dodatnimi lastnostmi jeleni nedvomno lomijo.

  • Močno odišavljeno listje ali raznoliki aromatični deli rastline (kot so grmi cedre, bora ali jelke in sivke, čebule ali kopra)
  • Inteligentno trnje ali listje, ki je trnasto ali koničasto
  • Strupene ali strupene rastline
  • Mehka, puhasta ali žametna tekstura listja, kot pri jagnječjih ušesih (Stachys byzantia), mačja meta (Nepeta) ali koralni zvonci / alumroot (heuchera)

Zdaj da boste lahko imeli enako zgodnjo predstavo o oblikah pridelkov, ki jim bodo jeleni pomagali, si vzemite nekaj trenutkov, da preberete naša priporočila za pridelke, ki so odporni na jelene ali jelenov. V številnih razredih smo izbrali poljščine, ki so odporne proti jelenom in so odporne na jelene, ob okrasnih rastlinah (enoletnice, trajnice in dvoletnice), zelenjavi, sadju, zeliščih, kaktusih in sukulentah in grmih ali grmovnicah. Znotraj priložnosti, za katero želite, da boste na svoje dvorišče uspeli dodati izrecni izum rastline, ki jo lahko preprosto zaslužite, če želite pokončno preskočiti ta razred na našem seznamu priporočil.

Okrasne enoletnice, odporne na jelene ali jelene, ki prenašajo jelene

growing marigolds

Francoski ognjič (Tagetes patula)

Naraščajoče cone: 2 prek 002

Velikost rastline : 6 “do 1” višine in razgrni

Sončna / zemlja: Korpulentna sončna; vlažna, a uspešno odcedna, zmerna, ilovnata, ilovnata ali peščena tla, se bo uspešno razvijala pri vseh pH-vrednostih

Cvetovi francoske ognjiča so pol dvojni, dvojni ali grebeni, v kar nekaj odtenkov rdeče, oranžne in rumene. Cvetovi so precej neizmerni, odpirajo se do premera 2 cm nad kompaktno, dlakavo rastlino z enakomerno razdeljenim, aromatičnim listjem, ki naravno odganja številne škodljivce na dvorišču. Ognjiči so odporni na jelene in odporni na sušo in glinena tla.

Palčki morski heliotrop (Heliotropium ‘ Dwarf Marine ‘)

Naraščajoče cone: 9 prek 002

Velikost rastline: 008 “- 09 “veliko, 008 ”Se razgrne

Sončna / tla: Korpulentna sončna do delna barva; vlažna, s humusom bogata, uspešno odcedna, ilovnata ali peščena tla, uspeva v vseh pH vrednostih

Heliotropina razkošna sivka- indigo cvetne grozde se skozi poletno sezono pojavljajo nad bogatim listnatim zelenjem. Pritlikavi morski heliotrop je toleranten do jelenov. Vsi deli rastline so strupeni. Nima resnih zapletov bolezni ali škodljivcev. Življenje rastlin v poletni sezoni Heliotropa je ponosen na ogromno modo opraševalcev in dragocenih hroščev. 

growing zinnias

Zinnia (Zennia)

Naraščajoče cone: 2 prek 002

Velikost rastline: 1′-4 ‘višina, 6 “-2’ razgrnjena

Sončna / tla: Popolna sončna, enakomerno vlažna; uspešno odcedna, bogata s humusom, s kredo, glino, ilovnatimi ali peščenimi tlemi, uspeva v vseh pH vrednostih

Od zgodnje poletne sezone do pomembne zmrzali, rastlina cinnije življenje je na slonovskem skrivališču v neizmerni modi velikosti, barv in cvetličnih vrst. Cinije so odporne na jelene, odporne na sušo in privabljajo metulje. 

growing nasturium

Nasturcij (Tropaeolum majus)

Naraščajoče cone: 2 prek 002

Velikost rastline: 1 ‘- 01 ‘višina, 1′-3’ razgrne

Sončna / tla: Korpulentna sončna; zmerna, vlažna, uspešno odcedna, kreda, ilovnata ali peščena tla s precej kislim pH

Nasturtiumi edinstveno osvežujoč parfum in ljubki enojni ali dvojni cvetovi pritegnejo pozornost drugih ljudje in metulji. V obliki lijaka, ki sta dva do dva, zmešata ogromno rastlinsko življenje, se usedeta na podaljšana stebla nad sferičnimi, temno zelenimi listi sončnikov. Na roki v cvetovih oranžne, mahagonijeve, rdeče, rumene in kremasto bele barve. Jeleni tolerantni.

Okrasne trajnice, odporne na jelene ali tolerantne na jelene

growing African lily

Afriška lilija / Lily of the Nil / Betlehemska slava (Agapanthus)

Rastoče cone: 8 prek 01

Velikost rastline: 2′-3 ‘višina 3 ‘-4’ razgrne

Sončna / tla: Korpulentna sončna ali delna sončna; vlažna, a uspešno odcedna in rodovitna kreda, glina, ilovnata ali peščena tla, se bo uspešno razvijala v vseh pH vrednostih

Od zgodnje do sredine poletne sezone afriške lilije proizvajajo grozde čudovitih, zaobljeni, aromatični, sivkasto modri, lijakasti cvetovi na ustreznih steblih, ki se potiskajo nad travnate gomile zimzelenega listja, zaradi česar je rastlina videti pokončno letno sferična. Afriške lilije so odporne na jelene, zajce in sol. Cvetovi privlačijo čebele, metulje in ptice.

growing fountain grass

Fountain Grass (Cenchrus setaceus)

Rastoče cone: 6 do 9

Velikost rastline: 2 ‘-3′ višina, 2’-3 razgrnemo.

Sončna / tla: Korpulentna sončna ali delna sončna; suha do vlažna, uspešno odcedna, kredna, ilovnata ali peščena tla. Se bo prilagodil poljubnim pH.

Vodnjaška trava je ena izmed najlepših in uspešno organiziranih okrasnih trav, ki jih bo zaznala jova. Zaobljeni kupčki kaskadnega listja se premikajo z vetrom in v jeseni postanejo zlato rumeni ali bež. Trava resnično cveti od zgodnje poletne sezone do jeseni in ustvarja rdeče-rdeče do porjavelo rastlinsko življenje, ki privablja ptice na dvorišče. Vodnjak je odporen na jelene in odporen na sušo. 

Zelenjave odporne na jelene ali tolerantne na jelene

growing asparagus

Šparglji (Asparagus officinalis)

Rastoče cone: 3 do 8; v coni 9 in več razvijajte v posodah in hranite v zaprtih prostorih za ledene klime

rastlina Velikost: 3 do 5 čevljev veliko; 1,5 do 2 čevljev velik

Sonce / zemlja: Delna barva; riž, vlažen s stopnjo pH, se konča na nevtralno (6,5 do 7,5), ki uspešno odteče

Šparglje lahko razvijete iz semen, medtem ko želite, prav tako pa lahko imate čas, toda šparglje najpogosteje pridelujejo iz “kron”, ki so leto prej starševske kulture, ki jih bo yow zaznal v vašem izvornem vrtcu ali na dvorišču. Šparglji so večletna zelenjava, zato se lahko po uspešni vzpostavitvi pridelkov vsako leto vrnete kot eden najzgodnejših pridelkov, ki ga lahko dosežete kot pozdravi ogrevalnih temperatur na spomladanskem dvorišču. 

cucumber growing garden deer resistant

Kumara (Cucumis sativus)

Rastoče cone: 2 prek 002

Velikost rastline: 9 palcev do 09 palcev visoko; vinske trte se raztezajo od 3 do 8 čevljev podaljšano

Sončna / tla:

Popolna sončna; ohlapna, bogata, uspešno odcedna zemlja s srednjo teksturo in precej kislim pH (med 5,5 in 7,0)

Ljudje imajo gojene kumare več kot 3, leta za obroke, kumarice pa so trenutno prijetne na vrtu z zelenjave. Kumare lahko posadite naravnost na dno, jih razvijete kot drobce dvorišča posode ali celo razvijete navpično – tako da s to visoko pridelano zelenjavo, ki jo je res enostavno razviti, ne morete resnično leziti. 

growing chili peppers

Pekoča paprika (Capsicum annuum)

Rastoče cone: Hardy v conah 9 preko 09, vendar na splošno gojijo kot enoletnice na različnih območjih

Velikost rastline: Velikost poljščin pekoče paprike lahko med različnimi vrstami paprike močno niha, in sicer od ne več kot velikosti čevlja do velikosti več kot štiri metre velikosti.

Sončna / tla: Popolna sončna ; peščena ilovica, bogata z naravno disciplino, ki omogoča pokončno drenažo in ima precej kislo stopnjo pH (6,0 do 6,8)

Oboževanje različnih pridelkov v gospodinjstvu nočne pastirne (jajčevci, krompir, paradižnik, tomatillos in Jimson weed), določene oblike paprike niso več primerne, neprivlačne za jelene – resnično so strupene tako za jelene kot za različne prežvekovalce. Na srečo je paprika poleg tega ena izmed najbolj predlaganih zelenjadnic v večini primerov, saj je primerno začeti vzgajati svojo zelo osebno zelenjavo, saj je za njo resnično enostavno skrbeti in je tako koristna.

Pridelki paprike ponavadi pridelajo zajeten pridelek in s toliko vrstami pekoče paprike, ki jih lahko umaknete, da se razvijejo na vašem dvorišču, lahko ” t lezenje izvrstno.

Zdaj izbirate med številnimi možnostmi za jelenoodporne in srne tolerantne pridelke, ki jih lahko dodate na svoje dvorišče. Sestavite porabo, da upoštevate, da ni take komponente, kot je rastlina, ki bi bila 81 odstotkov je zajamčeno za zaščito pred jeleni. Kljub temu so te, ki smo jih našteli tukaj, pokončne stave, da lahko stojimo v nasprotju s pašo (za pridelke, ki prenašajo jelene) ali da predstavljajo neprijetne, nezdrave odločitve za jelene (za pridelke, odporne na jelene).

Razen za skladiščenje dvorišča s pridelki, ki jih vaši domači jeleni ne poškodujejo, obstaja veliko tehnik, ki jih lahko odvrnete od jelenov, da bi kdaj obiskali vaše dvorišče v pomemben zaplet. 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.